Bahan-Bahan :
1) sayur keladi-dibuang kulit dan dicelur hingga separuh empuk dgn asam keping
1) sayur keladi-dibuang kulit dan dicelur hingga separuh empuk dgn asam keping
2)Seekor ikan selayang-direbus &diambil isinya(hancurkan)
3) lada kering-dikisar
4) bawang besar-dikisar
5) bawang putih-dikisar
6) belacan
7) asam keping
8)daun kesum
9) garam
10) ajinomoto
11) air
Cara2
Masukkan air dalam periuk dan semua bahan kat atas..
4) bawang besar-dikisar
5) bawang putih-dikisar
6) belacan
7) asam keping
8)daun kesum
9) garam
10) ajinomoto
11) air
Cara2
Masukkan air dalam periuk dan semua bahan kat atas..
apabila air dah menggelegak masukkan btg keladi td.
Bila dh empuk bolehlah dihidangkan..
No comments:
Post a Comment